תכירו את רעי - ילד רגיל עם צרכים מיוחדים!
צפו כיצד אנו מלווים את רועי ומסייעים לו בתפקוד היומי
בסרטון תראו את רעי, ילד מקסים עם שיתוק מוחין שהתחיל ללכת (בגיל ארבע) ללא תמיכות חיצוניות, לאחר שהתחלנו לתרגל עיסויים, מתיחות ועבודה על יציבה איזו-דינאמית במנחי ישיבה ועמידה. ההליכה העצמאית מאפשרת לו תפקוד עצמאי ברמה גבוהה יותר ויכולת להשתלב בקבוצת השווים בני גילו- משולב בבית ספר רגיל בכיתה רגילה.
הטיפול הפיזיותרפי בילדים בעלי צרכים פיזיים מיוחדים חייב לכלול מרכיבים שונים:
ביקור במרחב בו הילד חי עם משפחתו ובדיקה תפקודית האם הילד מתפקד ובאיזה אופן הוא מתפקד מבחינת עצמאותו כחלק מבני הבית. במידה ויש צורך הפיזיותרפיסט נותן להורים את הכלים המתאימים כיצד לעודד את הילד ולדרוש ממנו להיות עצמאי היכן שהוא מסוגל.
על הפיזיותרפיסט לעודד את ההורים לשלב במהלך הזמן בבית פעילויות שיתרמו לילד מבחינה תפקודית אך לא יעייפו אותו מדי וכן יעודד אותם ליזום פעילות חברתית אחר הצהריים כדי לחזק את מעמדו של הילד בקרב קבוצת השווים.
ביקור בגן/בית הספר
שבו הילד נמצא עם קבוצת השווים לו בגילו אך לא מבחינת יכולותיו התפקודיות. על הפיזיותרפיסט המגיע לביקור להתייחס לכל המרכיבים השונים המתייחסים לסדר היום ולמשימות הנדרשות מהילד בבית הספר כגון שיעור חינוך גופני והתאמתו ליכולותיו ולצרכיו של הילד עם הצרכים המיוחדים מחד ומבלי לוותר על שילובו המלא בחברת הילדים בני גילו מאידך. במיוחד בגיל הגן והיסודי היכולת הגופנית קובעת את מעמדו החברתי של הילד ועל כן מושם דגש רב במציאת פתרונות יצירתיים כדי לאפשר את שילובו של הילד בצורה אופטימלית תוך מינימום שינויים ועזרת מבוגר במשחק המוטורי עם הילדים האחרים.
התייחסות להפסקות חשובה מאוד גם מסיבה זו. בהפסקה הילד בעל צרכים מיוחדים נדרש לצאת במהירות לחצר ויש לשקול את אופן היציאה, זמני המעבר והחברה שסביב הילד כדי לאפשר לו עד כמה שניתן השתלבות במשחק הספונטני שנוצר בהפסקה.
פעמים רבות יידרש הצוות החינוכי ליזום וילצור פעילויות המאפשרות השתתפות של הילד עם הצרכים הפיזיים המיוחדים בשיעורים כדי שיהיה לילדים משחק שהם אוהבים שאיתו יוכלו לשחק יחד בהפסקות.
יציאה לפעילויות חוץ בית ספריות, טיולים, טיול שנתי או ימי שיא בבית הספר מחייבים הערכות מבעוד מועד ואפילו הליכה לקונצרט מחייבת התייחסות לצרכיו של הילד תוך שילובו בחברה.