התזונה מגיעה לעיתים כיסוד-התחלת-ההחלמה, לפיכך, כבר בתחילת טיפולים מסוגים שונים (דיקור, פיזיותרפיה ועוד) מומלץ לבחון את מאפייני התזונה של המטופל מכיוון ששינוי תזונה והרגלי אכילה יכולים להביא לתוצאות עוד בטרם התחיל הטיפול, בין אם מדובר בטיפול פיזי/תרופתי/אלטרנטיבי/פרא-רפואי ועוד.
הדיאטניות של מרכז תהודה תבצענה תישאול מפורט ובדיקה מקיפה של אורח חיי המטופל מאפייניו הפיזיים, הגיל ומצבו הבריאותי. לכל מטופל נבנית תוכנית מותאמת אישית לפי צרכיו הכוללת תפריט תזונה, טיפים, תחליפים, המלצות על מוצרים ומזונות ועוד, על מנת לאפשר תזונה מגוונת ועשירה ככל הניתן תוך שמירה על בריאות ומשקל תקינים. הדיאטנית במרכז תהודה מלווה את המטופל 24/7 בתשובות לשאלות, תגובה על יומני אכילה והמלצות להוספה/הורדה של כמויות, סוגי מזון ועוד.
תזונה נכונה ומותאמת אישית מאפשרת למטופלים להתגבר על קשיים בריאותיים איתם הם מתמודדים מתחומים שונים ומגוונים כגון:
- עייפות
- כאב
- השמנת יתר
- בעיות עור
- מחלות כרוניות
- דלקות
- לחץ דם
- תזונה בזמן הריון
- תזונת ילדים ובני נוער (בדגש על בעיות קשב וריכוז)
- סוכרת
- התאוששות ממחלה אונקולוגית
- ליווי תוך כדי טיפולים ביולוגיים/כימיים/לאחר השתלות
דיאטה קלינית ותזונה: שאלות נפוצות ותשובות
לא ולא. רוב האנשים נרתעים מהשימוש במילה "דיאטה" כיוון שהיא נתפסת כמהלך קיצוני כגון "דיאטת-כסאח" או "דיאטת-כרוב" או אפילו "ללכת לישון רעבים", אין זה פירוש המילה. הפירוש האמיתי הוא "תפריט תזונה". לפיכך, לכל אדם יש את הדיאטה שלו, התזונה שלו אשר מתאימה לצרכי היומיום והבריאות שלו.
מבחינת כמות המזון אותה צורך המטופל: לעיתים יהיה צורך בהפחתת כמויות של מזון מסוג מסויים אך הדיאטנית תמיד תיתן מגוון של אלטרנטיבות כך שהמטופלים לעולם לא ישארו רעבים או מוגבלים מבחינת מגוון האופציות.
יחד עם זאת, מחלות כרוניות או מצבים בריאותיים קיצוניים עשויים להביא איתם דיאטה מגבילה יותר שנועדה לחזק את הגוף ולסייע לו להחלים.
משקל גוף תקין אינו בהכרח מעיד על תזונה נכונה וגוף בריא. ככל שגופנו מתבגר כך הוא יכול פחות ופחות לעכל מזון לא בריא מבלי לשאת בתוצאות. זו הסיבה שילדים מסוגלים לאכול המון ממתקים ו"ג'אנק-פוד" אבל לא להשמין בהכרח ואילו אנשים מבוגרים ישמינו מהר יותר.
בכל סוגי האימון, אם האדם יאמץ לעצמו את התזונה הנכונה לאותו אימון התוצאות תהיינה טובות יותר והתחושה אחרי אימון תהיה מספקת יותר. גם כאן קיים מגוון של הרגלי אכילה בהתאם לסוג הפעילות הגופנית. לדוגמה: אדם העוסק באימוני כוח לא בהכרח יזדקק לאותה דיאטה כמו רקדנים או רוכבי אופניים.
דיאטה קלינית היא בעצם שינוי התזונה של אדם לצרכים הרפואיים או הנפשיים. דוגמה אחת מיני רבות היא הפחתת צריכת סוכר יומית אצל ילדים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז כדי להעלות את רמת הריכוז, הגברת האנרגיה הטבעית של הגוף (ולא אנרגיה מלאכותית שהסוכר מייצר), הפחתת עייפות ועוד.
לקביעת פגישת אבחון תזונה עם מומחית לתזונה לחצו כאן