לצאת החוצה ולשנות סביבה
אחת הדרכים הטובות ביותר להפחית מתח היא לצאת החוצה ו/או בכללי לשנות את הסביבה שלך, לרוב שינוי הסביבה גם תעזור לשנות את נקודת המבט על הדברים.
כמה רעיונות אפשריים:
פעילות גופנית אשר תסייע הן לשיפור גופני והן להרגשה הנפשית בשחרור אנדורפינים לדם ותחושת "היי" טבעית.
חשיפה לאור השמש, כיום לא מעט מאיתנו עובדים שעות רבות במשרד, ללא אור שמש טבעי. צאו להפסקה בשמש, ספגו את קרני השמש, עודדו שחרור וויטמין D ועזרו לווסת את המקצבים הצירקדיים שלך.
מתי לאחרונה נכחתם באירוע חברתי (כזה שאתם ממש רוצים להיות בו) ?
נצלו הזדמנות לבקר חבר/ה שלא ראיתם הרבה זמן, החליפו חוויות ורעיונות או העלו זכרונות נוסטלגיים.
זכרו! שינוי סביבה לא דורש הרבה , גם הפסקה יזומה שכוללת פתיחת חלון, שתיית כוס קפה ונשימה מלוא הריאות אל מול הנוף יכולה "לנתק" מהסיטואציה הרגעית ולהפחית מתח.
לדבר עם משהו
שיחה עם מישהו היא אחת הדרכים היעילות ביותר להפחתת מתח. זה יכול להיות קשה, במיוחד אם אתה עובר הרבה בעבודה או שאין לך הרבה אנשים בחייך. אבל יש הרבה אנשים שיכולים לעזור! הנה כמה הצעות: דבר עם חבר או בן משפחה, דבר עם מטפל, דבר עם איש דת או חבר בקהילה, שוחח עם יועץ (נקרא לפעמים "יועץ חינוכי"), שוחח עם הרופא שלך (או ספק שירותי בריאות אחר).
עצם השיחה תגרום לכם להרגשה של "הורדת המשקל" ולרוב גם תציע לכם פרספקטיבה שונה אשר תגיע מבן האדם עמו אתם משוחחים. זווית ראייה שונה, מאדם אשר נמצא מחוץ לסיטואציה, תאפשר לכם ניתוח פחות רגשי של הדבר ממנו אתם חרדים ובכך "לפרק" את הבעיה בצורה רציונלית והרבה פחות מאיימת.
להתאמן
אחת הדרכים הטובות ביותר להפחית מתח היא על ידי אימון. כשאתה מתאמן, הגוף שלך משחרר אנדורפינים – אותם כימיקלים שגורמים לך להרגיש טוב כשאתה אוכל שוקולד או מקיים יחסי מין. פעילות גופנית מסייעת גם בהורדת לחץ הדם וקצב הלב, מה שיכול להפחית את תסמיני החרדה.
אם אתה חדש בפעילות גופנית, נסה לטייל כל יום במשך 30 דקות או יותר. תתפלאו כמה מהר זה הופך לשגרה; אנשים רבים שמתחילים ללכת מוצאים את עצמם רצים 5K תוך שישה חודשים בלבד! אבל אם לצאת לריצות ארוכות זה לא הקטע שלך, נסה שחבר יצטרף אליך לטיולים שלך בתור מוטיבציה להמשיך (ובגלל שזה כיף).
גם בטיפ הזה, אל תחשבו במונחים של 0 או 1 , או שאני עושה ספורט "כמו שצריך" או שאני לא עושה בכלל. גם שינויים קטנים בהרגלים עושים שינוי גדול, הליכה במקום נסיעה באוטובוס או באוטו למקום העבודה, רישום לחוג או פעילות קבוצתית או אפילו צפייה ביוטיוב באימונים ביתיים (ויש כאלה הרבה) וביצוע התנועות המוצגות יעשו הבדל.
אל תדחה דברים
דחיינות היא הרגל רע שעלול להוביל ללחץ כי אתה מרגיש מוצף מכמות העבודה שנותרה לך לעשות ולא יודע איך להתמודד איתה. אם אתה לוקח על עצמך יותר מדי בבת אחת, יהיה לך קשה לעמוד בקצב של הכל, מה שיגרום לדברים להיות אפילו יותר גרועים מאשר אם לא היית עושה כלום.
אם נרחיב בנושא, אין הכוונה לעשות הכל עכשיו ומיד אבל תעבדו בתיעדופים , לרוב יש לנו מיקרו משימות שניתן לסיימן די מהר וביצוע שלהן גם יגביר את תחושת ההישגיות שלנו. משימות דחופות יותר מקבלות תעדוף, פחות דחופות וכן הלאה אך ביצוע סדר במשימות (אנו ממליצים על אפליקציות לניהול משימות ויש כאלה המון בשוק) אשר יעזור לכם במימד הניהולי, יתן הרגשה שהכל "מתוקתק" , אין רק "כיבוי שריפות" ויש מעקב על הדברים השוטפים.
פרפקציוניזם
אל תדאג לגבי הדברים שאינם בשליטתך! עודף מחשבה על הדברים יגרום לך למעגל חשיבתי בלתי נדלה שיגזול המון אנרגיה. יש לך משימה? תציב לעצמך יעד מוחשי לגבי מה מטרת המשימה וכמה זמן אתה מקדיש למשימה זו, עמוד בגבולות שהצבת ולאחר שעשית את המקסימום בגבולות הללו תשחרר ותעבור הלאה. מכאן ואילך המשימה והצלחתה תלויה בגורמים חיצוניים שאינם בשליטתך. היה רגוע והיה בטוח שעשית מה שניתן להצלחת המשימה מהצד שלך.
סיכום
זכרו, חשוב לזכור שאין פתרון אחד שמתאים לכולם. לכל אחד יש את הדרך שלו להתמודד עם לחץ וחרדה. המפתח הוא למצוא את מה שהכי מתאים לך, כדי שכולנו נוכל להיות פרודוקטיביים יותר בעבודה ובחיים האישיים שלנו. הטיפים המפורטים לעיל הם רק כמה הצעות שעשויות לעזור לך להתחיל בדרכך להפחתת רמות הלחץ.
לייעוץ אישי נוסף בנוגע להפחתת לחץ וכלים מעשיים-נשמח לעזור לכם! במרכז תהודה עובדים מטפלים , פיזיותרפיסטים ומאמני כושר שיכולים ללוות אתכם אישית בבניית שגרת חיים מופחתת בסטרס.
לפרטים נוספים -אנא מלאו פרטיכם בטופס המצורף ונחזור אליכם!
*המאמר נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך מיועד לנשים וגברים כאחד