התפתחות התינוק מושפעת רבות מהאופן שבו אנו מתייחסים אליו או אל דברים שהוא עושה. עד גיל שנתיים ישנו חלון הזדמנויות גדול להשפעה מקסימלית על מוחו ולכן גם על התפתחותו של התינוק. בכל גיל רמת המשחק וההבנה אחרת נדרשת מן התינוק לתפעול משחק. כהורים התפקיד שלנו הוא לחשוף את התינוק ולתווך לו את המשחק בצורה מותאמת ומדורגת. חשיפה זו תאפשר לנו להבין האם הוא מוכן כבר להתחיל לשחק במשחק הזה ומה רמת הענין שלו במשחק. רמת הענין במשחק תהיה תוצאה ישירה של היכולת לתפעל אותו ברמה הפיזית והחושית ולאחר מכן היכולת להפיק ממנו הנאה ותוצאה רצויה. זו הסיבה שלפעמים כאשר נציג בפני התינוק משחק מסויים שעדיין אינו בשל להתנסות בו או שעדיין אינו מכיר לא קבל תגובה רצויה של חיקוי ונסיון חוזר למשחק.
הכי חשוב במקרה זה זה לא להתייאש או להלחץ ולהמשיך ולהציג לתינוק את המשחק כל פעם מחדש ביום הבא עד לקבלת תגובה מותאמת מצידו.
במידה ואנו מזהים קושי אצל התינוק אחרי מספר שבועות שבהם ניסינו להציג לו משחק תואם גיל צריך לנסות ולהבין מהו הקושי (האם מוטורי, חושי, רגשי, קוגניטיבי) ולפנות לבירור מעמיק יותר אצל פיזיותרפיסט או מרפאה בעיסוק שמתמחה בהתפתחות הילד. במרכז תהודה עובדים מרפאה בעיסוק ופיזיותרפיסטיות המתמחות בתחום התפתחות הילד והן תוכלנה לעזור לכם בקלות למצוא מה הבעיה ותדרכנה אתכם איך לעבוד עם התינוק ומה לעשות איתו.
תוכלו להשאיר פרטיכם כאן למטה ואנו נחזור אליכם בהקדם עם מענה לכל שאלה בתחום