ללקות זו יש תחלואה של 50 אחוז ! ילדים עם סרבול מוטורי – בד"כ יסבלו גם מלקויות למידה/קשב/בעיות בויסות חושי לצד ביצוע פעולות אשר נראות כמובנות מאליהן כגון: אחיזה, תפיסת חפצים, קפיצה, הליכה ועוד.
הסרבול המוטורי, בהגדרתו, הוא לקות התפתחותית. כבר מגיל ינקות, היא מתבטאת בעיכוב משמעותי בהשגת אבני הדרך הנדרשות להתפתחות יכולות התנועה. לקות זו עשויה להקשות על ילדים לבצע פעולות פשוטות כמו קשירת שרוכים וכתיבה, והיא אף עלולה למנוע מהם להשתתף בפעילויות ספורט.
סרבול מוטורי אצל ילדים עשוי להופיע לצדן של לקויות התפתחותיות אחרות (כגון אוטיזם). יחד עם זה, מדובר בסיכוי נמוך יחסית, שכן רוב הילדים הסובלים מסרבול מוטורי אינם סובלים מבעיות התפתחות נוספות.
כך או כך, בעיית סרבול מוטורי שאינה מטופלות בזמן עלולה לגרום להתפתחותם של קשיים מרובים – גם בתחומים הרגשיים והחברתיים.
כיצד ניתן לטפל בסרבול מוטורי?
תחילה יש לעשות אבחון מסודר ומקצועי והוא נעשה על ידי פיזיותרפיסט התפתחותי מוסמך או על ידי רופא ילדים התפתחותי.
בהמשך, צריכה להיבנות תוכנית טיפולית מתאימה. לא רבים יודעים זאת, אך בלקות הסרבול המוטורי ניתן לטפל באמצעות פיזיותרפיה ו- ריפוי בעיסוק. בשתי הדרכים, הילדים יוכלו להתמודד עם קשיי התנועה שהם חווים ואף להצליח לשפר את תפקודם בשגרה היומיומית. הפיזיותרפיה תוכל לתרום בחיזוקם של השרירים ושל היציבה, והריפוי בעיסוק יוכל לסייע בפיתוח תחושת הביטחון העצמי ובפיתוח היכולת להסתגל לסביבות חדשות ומאתגרות.
כפי שציינו קודם לכן, סרבול מוטורי שאינו מטופל בזמן עלול להוביל להתפתחותן של בעיות נוספות הקשורות בהיבטים רגשיים וחברתיים. לכן, אם מתעורר בכם חשד לקושי מוטורי אצל ילדכם, חשוב שתפנו לקבלת ייעוץ מקצועי ובהקדם!
לקבלת מידע ו\או התייעצות נוספים הנוגעים לסרבול מוטורי אצל ילדים, אנחנו מזמינים אתכם להשאיר פרטים כאן ואחד ממומחי הבריאות שלנו ב"מרכז תהודה" ישמח לחזור אליכם בהקדם ולסייע.
לקבלת מידע ו\או התייעצות נוספים הנוגעים לסרבול מוטורי אצל ילדים, אנחנו מזמינים אתכם להשאיר פרטים כאן ואחד ממומחי הבריאות שלנו ב"מרכז תהודה" ישמח לחזור אליכם בהקדם ולסייע.