אחד הדברים שאנחנו מדברים עליהם הרבה כאן במרכז תהודה הוא שאי נוחות"היא דבר טוב" באימונים .אמנם זה נשמע מנוגד לאינטואיציה, אבל אם אתה לא חווה רמה מסוימת של אי נוחות במהלך אימוני הכוח שלך, לא סביר שתפיק מהם הרבה בכלל! במאמר זה נסביר מדוע אי נוחות חשובה במהלך האימון ונתאר שלושה עקרונות שיעזרו לך בתהליך זה:
הסתגלות רקמות או רעיון הספציפיות
הגוף שלך מגיב טוב יותר לאימון המחקה את הפעילות הספורטיבית שאתה רוצה לעשות בפועל (או לפחות לפעילות דומה) לעומת אימון לפעילות אחרת.
אם אתה רוצה לרוץ מהר יותר, אתה צריך לאמן את שרירי הרגליים שלך באופן שיידמה למה שאתה עושה במהלך ריצה ככל האפשר- לדוגמא- תרגול עמידה ומעבר על משטחים שונים על רגל אחת, תרגול צעד קדימה ואחורה על גליל, שיפוע, פיתה/בוסו.לעומת זאת, אם אתה רוצה להרים משקלים כבדים יותר, אז אתה צריך להתאמן עם משקלים כבדים יותר! כל מה שאנחנו עושים צריך להיות קשור ישירות למטרות ולביצועים שלנו!
זה לא אומר שאתה לא יכול לעשות שינויים באימונים ובתנועות שלך, זה רק אומר שאתה צריך לתת לגוף שלך זמן להסתגל למתח החדש ולפעילות ספציפית כל פעם בצורה הדרגתית.
הגוף שלך מדהים בהסתגלות וללמוד אז אל תתייאש אם אתה מרגיש שדברים לא מסתדרים מיד. בסופו של דבר תראה תוצאות מכל העבודה הקשה!
כדי למנוע פציעה וכאב, הקפד להתאמן לדרישות הספציפיות של הספורט שלך. אם אתה מתאמן למרתון, תרצה למקד את הריצה שלך למרחקים ארוכים עם קצבים איטיים. מצד שני, אם אתה מתאמן למירוץ ספרינט של 100 מטר מול יוסיין בולט, אז אתה צריך לעשות אימוני מהירות קצרים במהירויות כמעט מקסימליות. אם הספורט שלך דורש כוח כמו גם סיבולת (כמו שחייה או רכיבה על אופניים), אז השתמש בתרגילים שעובדים על שתי קבוצות השרירים במהלך כל אימון כך שהן מתפתחות באופן שווה לאורך זמן.
כדי למנוע פציעות וכאבים מתסמונת שימוש יתר (הידועה גם בשם פציעת מאמץ חוזרת), עדיף לגוון את סוגי האימונים השונים בכל שבוע כך שקבוצת שרירים אחת לא תהפוך לדומיננטית מדי עם הזמן בעוד שאחרות יישארו לא מפותחות.
כאב / אי נוחות שרירית במהלך האימון הם מצב טוב- בתנאי שמדובר בכאב שחולף תוך כמה ימים גג!
אם הכאב שלך הוא בשריר, אז המשך להתאמן כרגיל; הוסף בסוף כל אימון מתיחות של כמה דקות לקבוצת השרירים שעבדת עליה- כל קבוצה חשוב למתוח לפחות 20 שניות, תוכ נשימה מהבטן.
אין צורך להפסיק עם הסימן הראשון של אי נוחות. עם זאת, אם אתה חש כאב במפרקים או ברצועות (כגון גידים), הפסק מיד. אם אתה חווה סוג כאב כזה בזמן אימון, יש סיכוי טוב שזה עלול לגרום לנזק מתמשךלאזורים האלה ולגרום להם להיות חלשים יותר ממה שהיו קודם. במצב זה עדיף להבין מהו הדפוס התנועתי הלקוי שגורם לכאב ומדוע הוא מעמיס בצורה לא מאוזנת על האיזור- מה שיוצר תגובת כאב באיזור- כך הגוף מאותת לנו שמשהו לא בסדר ושכדאי להתייחס לכך.
להלן דוגמאות לאופן שבו כאב יכול להתרחש במהלך פעילות גופנית:
נזק לרקמת השריר , דלקת , שינויים הורמונליים (כלומר, עלייה בטסטוסטרון לאחר הרמת משקל), עומס על גידים/רצועות ועוד..
ולסיכום..
אז אם אתה מרגיש כאב או אי נוחות באימון שלך, אל תדאג! זה אולי לא נוח, אבל זה יעזור לך להתחזק. אם אתה חווה כאב שאינו רק לא נוח אלא גם מרגיש מסוכן או גורם לנזק מתמשך, הפסק את מה שאתה עושה ופנה מיד לייעוץ וטיפול רפואי.
ככל שפונים מוקדם יותר כך קל יותר לטפל בבעיה ולפתור אותה.
לייעוץ אישי נוסף בנוגע לאימון נכון וכלים מעשיים-נשמח לעזור לכם! במרכז תהודה עובדים מטפלים , פיזיותרפיסטים ומאמני כושר שיכולים ללוות אתכם אישית בבניית תוכנית אימון נכונה ואפקטיבית.
לפרטים נוספים -אנא מלאו פרטיכם בטופס המצורף ונחזור אליכם!
*המאמר נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך מיועד לנשים וגברים כאחד